Namn: Margareta Forslund

Företag: Margareta Forslund Design

Startades: 1974

Här håller jag till: Vik, Simrishamn, Österlen

Produkter: Väderkläder

Material: Goortex kvalitet

Metod: Screentryckta kläder & digital print efter egna konstverk

Min drivkraft: Tidlös design

Målet med mina produkter: Hållbar funktionell design

 

margaretaforslund.com

e-post

- I mina plagg rätar man automatiskt på sig och därmed lyfter blicken, - man får en annan hållning.

 

Margareta Forslund är så mycket mer än en person. Namnet är ett internationellt varumärke i sin egen rätt. De plagg som hon fortfarande tillverkar ser hon som en del av sin konst, snarare än klädindustrin, tex extrema närbilder som blir till pixelerade rutmönster och överförts på regnponchos.

 

De grafiska och skulpturala elementen har alltid varit ett genomgående drag hos allt Margareta Forslund gör. Även om karriären en gång tog fart med svartvita mönster har hon med tiden framför allt blivit förknippad med starka färger. Ett särdrag i hennes skapande är det skulpturala formspråket. Det gäller också klädkollektionerna som blivit hennes adelsmärke. De utgör en bas i hela hennes konstnärskap och företagande. De vackert skurna plaggen- från grafiska festkläder till eleganta regnkläder

- tillverkade i exklusiva material fångar uppmärksamheten på långt håll.

 

Tiden som modeskapare är över, men kläderna lever kvar. Plaggen är nästintill outslitliga och det räcker i princip med att byta dragkedja och mudd då och då för att de ska bli som nya igen. Därför lägger Margareta Forslund alltjämt mycket tid på sådana små justeringar åt sina kunder. För dem är kläderna oumbärliga. Det här är hållbar konsumtion långt innan uttrycket myntades. - Mina kläder passar alla kvinnor, ung som gammal och har gett många en stark identitet.

 

 

 

Garderoben Malmö | 040 - 30 02 98 | Lilla Torg 9 | Hedmanska gården | 211 34 MALMÖ